Een koffiehoek op kantoor is vaak de plek waar collega’s bij elkaar komen om even bij te praten, te ontspannen en even op te laden. Een kopje koffie halen kan een welkome afwisseling van de werkzaamheden zijn. We spreken niet voor niets over het bekende maandagochtend gesprek bij de koffieautomaat. Sinds we steeds meer thuiswerken heeft de koffiehoek een belangrijkere rol gekregen. Werknemers komen vooral naar kantoor om elkaar te ontmoeten en het kantoor moet hier dan ook op worden ingericht. De koffiehoek is precies een onderdeel van de kantooromgeving dat goed kan worden aangepast om werknemers beter te faciliteren in hun behoefte. Met de juiste inrichting en materialen kan een koffiehoek een gezellige en productieve plek zijn. In dit blog zijn tips te vinden voor het creëren van de ideale koffiehoek op kantoor.

Locatie en grootte van de koffiehoek

De locatie en grootte van de koffiehoek zijn belangrijk bij het creëren van de ideale koffiehoek op kantoor. De koffiehoek moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle medewerkers. Het is daarom raadzaam om de koffiehoek op een centrale locatie te plaatsen waar alle medewerkers gemakkelijk toegang hebben. De grootte van de koffiehoek hangt af van het aantal medewerkers dat er gebruik van gaat maken. De inrichting van de koffiehoek is ook belangrijk. Het is raadzaam om te zorgen voor comfortabele meubels waar medewerkers ontspannen kunnen zitten. Denk hierbij aan banken, stoelen en tafels. Daarnaast kunnen accessoires zoals kussens, planten en verlichting de koffiehoek gezellig maken en bijdragen aan een ontspannen sfeer. De indeling van een koffiehoek is idealiter open en uitnodigend. Door te kiezen voor de juiste planten en verlichting is het mogelijk om een goede omgeving te creëren waar mensen graag even blijven hangen.

Koffiemachine en koffiebonen

Een goede koffiemachine is essentieel voor een koffiehoek op kantoor. Het is raadzaam om te kiezen voor een koffiemachine die gemakkelijk te gebruiken is en verschillende soorten koffie kan zetten. Ook is het belangrijk om te kiezen voor koffiebonen van goede kwaliteit, bijvoorbeeld van Coffeemeister. Kies voor koffiebonen die passen bij de smaakvoorkeuren van de medewerkers en die duurzaam geproduceerd zijn. Voor bedrijven met minder dan 25 werknemers is het niet nodig om een gigantisch apparaat aan te schaffen. Het kan voldoende zijn om een kleiner apparaat neer te zetten met koffiecups. Het is gemakkelijk om online koffiecups bij coffeemeister te bestellen. Een koffiehoek op kantoor kan snel vies worden. Het is daarom belangrijk om de koffiehoek en machine regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Zorg voor voldoende schoonmaakmiddelen en maak duidelijke afspraken over wie verantwoordelijk is voor het schoonmaken van de koffiehoek.