Een nieuwe auto; zo spannend is dat toch niet? Maar heb je wel goed genoeg over je budget nagedacht? En wat voor auto past eigenlijk bij jou levensstijl, bankrekening, klimaatmening én persoonlijke smaak? Zoals je merkt is de aanschaf van een auto misschien wat meer overweldigend dan je dacht (of voelde je je al zo), maar maak je geen zorgen; laten we kijken naar alle tips die jij kan gebruiken om de auto van je dromen een realiteit te maken, zoals eentje van Dutchvans of misschien wel een iveco daily l2h1. Wie weet!

 

Behoeftes en wensen 

 

Zoals bij elk gebruiksvoorwerp, wat een auto uiteindelijk is en blijft, gaat ook deze aankoop om het vervullen van wensen en het tegemoetkomen van behoeftes. Denk bijvoorbeeld aan jouw wensen voor een auto. Wil je bijvoorbeeld genoeg ruimte hebben om met al je gezinsleden en huisdieren op een autovakantie te kunnen gaan? Of wil je op een eco vriendelijke manier naar je werk kunnen rijden, met een auto die niet alleen goed is voor het milieu maar ook nog eens een mooi plaatje maakt. Het kan ook zomaar zijn dat je op zoek bent naar een busje; een bedrijfswagen, bijvoorbeeld een iveco daily l2h1 en/of eentje van Dutchvans. Al die behoeftes, wensen en mensen brengen andere eisen aan een auto met zich mee. En dus… andere auto’s! De eerste vraag die je jezelf in dit proces dus moet kunnen stellen is: wat wil ik van een auto? Én: wat heb ik nodig van een auto? Of het nu ruimte of milieuvriendelijkheid is, er is een auto voor jou. En óók eentje binnen je budget. 

 

Budgetwerk 

 

Leren budgetteren kan iedereen, en voor een monumentale uitgave als een nieuwe auto is het ook zeker nodig. Een auto, of het nu een nieuwe bedrijfswagen van Dutchvans is of een nieuwe gezinsauto, is namelijk niet een eenmalige investering, maar ook veel kleinere uitgaves die alsmaar blijven komen zolang je een auto bezit. Je krijgt er natuurlijk ook veel voor terug, maar denk bijvoorbeeld aan voorspelbare maandelijkse dingen zoals; brandstof, routine onderhoud en belasting. Maar er zijn ook altijd onvoorspelbare dingen, zoals met alles; dingen als grotere reparaties en eventuele schadevergoedingen. 

 

Kortom, de aankoop van een auto kan spannend en overweldigend zijn, maar met deze tips en een beetje extra advies kom jij er ook. Veel plezier met je droomauto!