Iedere werkgever ondervindt momenteel problemen als het gaat over het vinden van voldoende werknemers en over het vinden van de juiste werknemers. HR afdelingen zetten op grote schaal aanwervingscampagnes in en plaatsen hun vacatures massaal in de kijker. Het is dan ook jammer om te zien hoeveel tijd en energie hierin geïnvesteerd wordt zonder dat het altijd de beste resultaten oplevert. Een samenwerking met een uitzendbureau biedt hier de oplossing. De HR afdeling kan zich terug ten volle focussen op de kerntaken en de zoektocht naar nieuwe werknemers wordt door een externe partner met de grootste zorg overgenomen.

De krapte op de arbeidsmarkt

Sinds enkele jaren merken we een krapte op de arbeidsmarkt op. Het wordt steeds moeilijker om personeel te vinden, en al helemaal om goed personeel aan boord te houden. Een trend die in eerste instantie tijdelijk leek, blijft aanhouden en het ziet er niet naar uit dat het tij snel zal keren. Meer dan ooit moet je als werkgever het verschil kunnen maken in het selectie- en aanwervingsbeleid.

De juiste man of vrouw op de juiste plaats

Iedere functie heeft zo zijn eigen specialiteiten en om voor elk van die posities de beste man of vrouw te vinden, moet er heel wat gebeuren. Door echter je vacature aan te melden op www.youbahn.nl in de rubriek personeel gezocht met spoed, ben je er zeker van dat je vacante functie een breed publiek aantrekt dat over net die kwalificaties, vaardigheden en skills beschikt waar jij naar op zoek bent. Waarom zou je het zoeken naar geschikt personeel moeilijker maken dan het is?

De voordelen voor jou als werkgever

Een selectie- en rekruteringscampagne opzetten, neemt heel wat tijd in beslag. Tijd die vaak al erg kostbaar is en die dan ten koste van andere werkzaamheden moet gaan. Door in zee te gaan met een professioneel uitzendbureau, kun je met een gerust hart deze klus uitbesteden en kunnen je eigen HR mensen verder werken aan hun eigen taken binnen het bedrijf. Verder is het natuurlijk ook zo dat je uitzendbureau een erg uitgebreid netwerk heeft aan mogelijke kandidaten wat de kans om een geschikt profiel voor jouw bedrijf te vinden een flink stuk verhoogt. Veel van de kandidaten werden al bij de intake gescreend wat ervoor zorgt dat de procedure en de mogelijke opstart snel en vlot kunnen verlopen voor alle betrokken partijen. Een professionele samenwerking biedt alleen maar voordelen en die zul je snel ontdekken.